Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
MeteoCentar Свет

Снежното невреме направи проблеми во регионот – Во одредени места прогласена вонредна состојба

Во некои делови на Босна и Херцеговина ќе биде или е прогласена состојба на елементарна непогода поради обилен снег и силен ветер.

На подрачјето на општината Босанско Грахово ќе биде прогласена состојба на елементарна непогода, соопштиле властите.

Според информациите, снегот престанал да паѓа, но силниот ветар создава снежни наноси поради што механизацијата не може да ги расчисти патиштата кон отсечените села Преодец и Тишковец.