Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Работите тргнуваат на подобро: Премиерот Зоран Заев најави скок на платите – еве што објави вечерва на фејсбук

Ги враќаме парите кај граѓаните. Во 2019 година повторно ќе ја покачиме минималната плата, за да поттикнеме уште една спирала за дополнителен раст кај сите плати во државата. Граѓаните ќе почнат да добиваат поврат до 15% од ДДВ-то од купените производи или платените услуги. Тоа е најмалку плата плус за секое домаќинство, вели Премиерот Зоран Заев на својата фан страна фејсбук.

– И на сето тоа додадете евтина тарифа на струјата, укината радио-дифузна такса, помали казни, опомени пред казни, отпис на долгови, укинати извршителски трошоци, зголемена социјална помош за 300%, додаде Заев.

Ги враќаме парите кај граѓаните

Ги враќаме парите кај граѓаните. Во 2019 година повторно ќе ја покачиме минималната плата, за да поттикнеме уште една спирала за дополнителен раст кај сите плати во државата. Граѓаните ќе почнат да добиваат поврат до 15% од ДДВ-то од купените производи или платените услуги. Тоа е најмалку плата плус за секое домаќинство.И на сето тоа додадете евтина тарифа на струјата, укината радио-дифузна такса, помали казни, опомени пред казни, отпис на долгови, укинати извршителски трошоци, зголемена социјална помош за 300%.

Gepostet von Zoran Zaev am Samstag, 12. Januar 2019