Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Грција на нозе: Се најавуваат масовни демонстрации поради тоа што се признава македонски нација, јазик и идентитет

Таканаречениот „Комитет за борба за Македонија“, сочинет од четири организации, за следната недела, односно на 20 јануари, закажа протест против преспанскиот договор што ќе се случува на атинскиот плоштад Синтагма.

Организаторите, преку соопштение, испратија порака дека грчката влада греши за придобивките од договорот, и ги повикаа Грците да дојдат на собирот за да се спречи предавството. Во соопштението се додава дека во историјата ќе останат запишани пратениците кои личниот и партиски интерес го ставиле над татковината и демократијата.