Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ГЕНЕТИКА: Откријте каква боја ќе бидат очите на вашето бебе?

Каква боја на очите ќе има вашето бебе? Тоа зависи од комбинацијата на гени. За секоја особина одговорна е група гени, а не само еден ген. Така е и со боите на очите.

На пример, родителите со црни, изразено темни очи, не треба да очекуваат синооко дете. Лицата со кафеава коса и очи, можат да добијат дете со сини очи, но сепак почести се случаите нивните деца да имаат очи како и родителите, односно кафеави.

Лицата со светли очи и коса, имаат најголеми шанси да добијат деца со сини или зелени очи.

error: Соддржината е заштитена.