Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Во секој момент се’ очекува да заврши драмата: Уставните промени ќе се изгласаат!

Уставните промени ќе се изгласаат во секој момент, дознава Centar.mk, со оглед дека е обезбедено цврсто двотретинско мнозинство.

Иако денес во повеќе наврати седницата за финализирање на Уставните измени беше пре-закажувана, Centar.mk дознава дека Парламентот ќе биде свикан во секој момент.

Centar.mk дознава дека е постигнат договор со БЕСА, сепак бројот на пратеници можеби е засилен и со видни личности од ВМРО ДПМНЕ.

Меѓународната заедница денеска го засили притисок за да се финализира договорот со Грција, од каде што стигнува порака дека ниту една индивидуа или политичка партија нема право да ја држи во заложништво иднината на Македонија.

error: Соддржината е заштитена.