Секогаш во средиштето на збиднувањата...

УЈП објавила листа со имиња и презимиња на граѓани и фирми кои што должат пари – списокот е јавно достапен и може да го видат сите

Управата за Јавни приходи ја објави листата со број 1 должниците за 2019 година.

Во оваа листа може да се најдат компании со долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е повисок од 120.000 денари за физичките лица и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници на УЈП на следниот ЛИНК.