Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Аирлија Република Северна Македонија – Собранието донесе одлука за промена на Уставот

Собранието со 81 гласа ЗА ги потврди амандманите за промена на Уставот на Република Македонија, со што се оди кон испочитување Преспанскиот договор склучен меѓу Македонија и Грција.

Со ова заврши исцрпувачката Собраниска драма која траеше со месеци, по големите кочници во однос на спроведувањето на Преспанскиот договор кои ги направи опозициската ВМРО ДПМНЕ.

Собранието ги донесе амандманите 33, 34, 35 и 36.

ЗА гласаа сите пратеници од Владејачкото мнозинство.

Собранието го Донесе и Уставниот закон за спроведување на амандманите од 33 до 36.