Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Тито, Сталин, Хитлер, Фројд, Троцски сите живееле во Виена пред точно сто години

Пред околу 100 години претседателот на Социјалистичка Федеративна Република Југославија, Јосип Броз Тито, германскиот нацистички лидер Адолф Хитлер, лидерот на Советскиот Сојуз, Јосиф Сталин, рускиот болшевички комунистички лидер, Лав Троцки, како и психоаналитичарот Зигмунд Фројд живееле во центарот на Виена.

Сепак треба да се знае дека Троцки и Сталин се криеле бидејќи тие двајца биле во бегство додека пак Зигмунд Фројд бил почитувана и позната личност во тоа време.

Јосип Броз Тито во тоа време работел во фабриката за автомобили Дајмлер.

Во близина на овие четворица бил и 24-годишниот човек чиј сон било да се запише на Виенската академија за фина уметност и да стане сликар.

Неговото име е Адолф Хитлер, тој живеел во евтин конак во Мелдерманштрасе, во близина на Дунав.