Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Промена на цените на горивата во Македонија

Утре македонската Регулаторна Комисија за енергетика ќе ги утврди и јавно објави новите цени на бензинот и дизелот.

Инаку пред околу две седмици, цените на горивата паднаа, така што сега цената на еуро супер 95 и еуро супер 98 изнесува 61 денар однсоно 63 денари за литар.

Цената на дизелот беше утврдена на 58 денари по литар.

Сега сите очи се вперени во РКЕ, од каде можеби ќе имаме и добри вести и намалување на цените на горивата кои се утврдуваат врз основа на повеќе карактеристики, а најмногу влијае светскиот тренд на движењето на цената на нафтата на светските берзи. Македонската цена се утврдува согласно цената на барел нафта на лондонската берза.

Во тренд…