36.8 C
Скопје
23. јуни 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Први вести Мозаик

Јадете го ова на Бадник – се смета дека носи пари

Постојат неколку важни обичаи за Бадник.

На Бадник е убаво да се јаде мак, се смета дека носи пари.

Исто така, ако сте скарани со некој треба да се смирите.

На Бадник се кријат игли и вретена.