Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нинџа: ВМРО ги постави за водачи Дурловски, Дамовски, Јовановски и Илиевски

На протестите беа поставени фиктивни водачи кои беа контролирани од ВМРО-ДПМНЕ. Водачи беа Борис Дамовски, Владо Јовановски, Игор Дурловски, Богдан Илиевски. Почнаа протестите, моја задача беше да ги следам и да ја известувам службата, рече обвинетиот Александар Василевски-Нинџа на денешното рочиште за крвавиот четврток.

„Со мене беа Никола Бошковски и Дејан Димковски Боксер. Додека траеја протестите бев известен дека се организираат патриотски здруженија по што Владимир Атанасовски иницираше средби на кои се сретнав со Игор Југ и Јане Ченто. Со Игор Југ се видовме во Куманово“ истакна Нинџа.

Целта на средбата, како што објасни, била да види дали неговото мислење е проруско или прозападно.

„На средбата се сликавме за истата да биде документирана. Протестите имаа потполна логистика од ВМРО ДПМНЕ, шалови, маици“ нагласи Нинџа.