Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ЕВН го одбележa Меѓународниот ден на волонтерите

Волонтерите на ЕВН со активности во Скопје, Велес и Гостивар го одбележаа 5 Декември, Светскиот ден на волонтерството.

Во скопската населба Ново Лисиче во парк покрај станбени објекти, волонтерите на ЕВН направија игралиште за забава и рекреација од моторни гуми, електрични кабли и кабелски котури. Долж автопатот Скопје – Велес беа засадени 2.450 садници, а гостиварските волонтери ги разубавуваа просториите на Дневниот центар за лица со посебни потреби и ги едуцираа штитениците на домот за значењето на енергијата.

Волонтери ЕВН
Волонтер во скопската група беше и претседателот на Управниот Одбор на ЕВН Македонија, Штефан Петер.

-Волонтирањето е желба и волонтерите за својот вложен труд не добиваат надомест. Со тоа се потврдува дека вредните нешта во животот не се секогаш креирани од парите, некогаш за тоа се потребни желбата, човековиот труд и идеите. Програмата за волонтирање на ЕВН е посебна по тоа што на вработените им нудиме целосна поддршка во реализацијата на волонтерските активности корисни за локалните заедници, како што е и денешната, изјави Петер.

Поддршка на активностите од проектот „ЕВН Волонтира“ даде и градоначалникот на општина Аеродром, Златко Марин, според кого, секој труд вложен во вакви проекти е за доброто на поединците и за локалната заедница.

Проектот ЕВН Волонтира се реализира и во соработка со граѓанската организација „Конект“ чиј што претставник Никица Кусиникова истакна дека ЕВН е позитивен пример за тоа како бизнисите треба да соработуваат со граѓанскиот сектор.

error: Соддржината е заштитена.