Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Јужна Африка излезе од рецесија

Официјалните податоци во Јужна Африка велат дека економијата во оваа африканска земја не е повеќе во рецесија.

За време на третиот квартал од оваа година пораснале со годишен еквивалент од 2.2%.

Известувачите велат дека ова претставува голем плус за претседателот Кирил Рамапоса, кој се обврза да ја подобри економијата и создаде работни места во време на огромна невработеност.

Обидот на Рамапоса да привлече инвеститори беше поткопан од кризата во секторот за електрична енергија.

Во тренд…