(Видео) Караница Бачев-Василевски: Како не ти е срам гомнар еден, копиле едно, ја продадовте државата

За време на протестот пред домот на Сашо Василевски, додека Јанко Бачев му го доставуваше писмото со барањата, дојде до кратка караница. Бачев му се обрати на Василески со зборовите „како не ти е срам бе гомнар еден“, откако пратеникот рече дека тој дошол да протестира за да си ја сработи дневницата.

 

„Како не ти е срам бе, шипион еден. Народен пратеник. Со колку те купија, шипион еден? Како не ти е срам? Копиле едно, ја предадовте државата. Знаете што ве чека? Истополови бракови, хомосексуализам, посвојување на деца од истополови бракови. Вршиш злосторство. Како не ти е срам? Да ви е*бам педерите, да ви е*бам“, му рече Бачев на Василевски.

„И тие се луѓе. Не вреѓајте. Мавтај си го знамето“, му врати Василевски на Бачев, а по ова, Бачев му врати „мафтај го ти шиптарското, мафтај таму со педерите, да ви е*ам либералните вредности“.

Бачев кој беше предводник на протестите и му достави писмо на пратеникот Василевски му рече дека амандманите, односно четирите услови кои независната пратеничка група ги достави до Влада, биле пишувани во СДСМ.

(Макфакс)