Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ова куче било оставено во ендек – не престанало да ја бакнува жената која го спасила

Џуди Обрегон има златно срце. Често оди на прошетка покрај езерото Ехо во Тексас, а причината е неверојатна.

Езерото Ехо е место каде сопствениците ги оставаат своите кучиња кога ќе им здосадат.

Џуди пронашла неколку осамени и преплашени кучиња во тоа подрачје.

Кон крајот на март минатата година, пронашла нешто што допрело до многумина.

Џуди забележала како нешто се придвижува во ендек и го запрела автомобилот. Кога излегла надвор, слушнала куче како цвичи.

ADOPTEDRescued ! 911 URGENT need FOSTER ! Found at Echo Lake ( Ftw , Tx ) dumping site ! RIGHT NOW Its almost as if she was waiting for someone to save her :'( Need FOSTER & FUNDs ( Female , no chip ) Two bags with deceased animals found next to her ( photos in comment section )www.taoanimalrescue.com

Gepostet von The Abandoned Ones "Saving Animals in Danger" am Sonntag, 26. März 2017

Кога малото кученце ја видело Џуди било пресреќно. Пришло до неа и ја ставило главата во нејзините раце.

Џуди забележала дека кучето има јаже околу вратот кое било врзано за дрво, но некако успеала да го ослободи.

Некој го оставил и малото кученце тука да умре, покрај телата на другите кучиња.

Џуди сакала што побргу да го одведе кучето од тоа место и го земала со себе. Кучето било многу возбудено…

*ADOPTED*The moment you leave Echo Lake ( Ftw , Tx ) well known dumping site for live and dead animals .You could tell she was still a bit afraid while we were creeping out of that hell hole . Doesn't take long to fall in love with an animal ❤I can't understand why evil hurts them ! Yet , they are so forgiving …with no voice !This video was taken moments after first video was posted for urgent help .Original Post : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1373908142672391&id=184946124901938Once we got to a safe place , her back end was evaluated . She whined when touched , but as of this morning she is standing on all four . Praying nothing creeps up ..Donations are greatly appreciated directly to our rescue vet at Dr . Gibbs 817-294-9798 Or via PayPal @ https://paypal.me/taoanimalrescueHer name is Callie ❤More photos in comment section ..Love how she gives kisses ..again so forgiving , and another way of saying ..Thank you for saving me ! What was tied around her neck was also found on the fence she was near .We believe she chewed it off and managed to break away . When she realized she was in the middle of no where and dead dogs around her ..we assume she waited in the same spot she was abandoned.

Gepostet von The Abandoned Ones "Saving Animals in Danger" am Montag, 27. März 2017

Џуди го однела кучето на ветеринар кој открил дека е потполно здраво.

Кучето сега има среќен живот полн со љубов. Има многу играчки, семејство кое се грижи и многу кучиња со кои си игра.

Сè тоа благодарение на Џуди и организацијата за животни The Abandoned Ones.

Споделете ако мислите дека сите кучиња заслужуваат дом полн со љубов…

Во тренд…