За пица, уштипци, лепињи, леб… ова тесто можете да го користите за сè!
Состојки: 1 кг брашно, 2 дл јогурт, 2 јајца, 1 дл масло, 4 дл млеко, 1 кесичка инстант квасец, 1 прашок за печиво, 2-3 лажички сол
Начин на подготовка:
Разматете јогурт, јајца, 0,5 дл масло, 2 чаши млеко, кесичка квасец, прашок за печиво и 2-3 лажички сол. Сè мерете со чаша од јогурт.
Во таа смеса додајте брашно и матете со спирална лажица за матење.
Садот со тесто замотајте го во кеса и ставете го во фрижидер. Тестото може да стои до 7 дена. По потреба земајте тесто и правете пици, кифли или било кое друго печиво.
Спонзорирано: