Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Светот досега не видел вакво нешто: Кинезите изградија вистинско чудо (Видео)

Мостот Хонг Конг – Зухаи се протега неверојатни 55 километри и ќе го намали времето на патување помеѓу овие градови од 4 часа на „само“ 45 минути.

Снимките направени со дрон го прикажуваат новиот кинески мост официјално отворен неодамна, а се работи за најдолгиот морски мост на светот, ког ги поврзува Хонг Конг, Макао и Зухаи.