Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Вака забрзува „Ферари“ до 200 км/ч (видео)

Ferrari 812 Superfast е еден од најбрзите GT модели на пазарот.

812 Superfast е претставен како би го заменил и онака бруталниот F12. Во превод тоа значи 6.5 V12 атмосферец кој пука од сила.

Последица на бруталната сила е и забрзувањето од кое буквално застанува здивот.

Овој автомобил забрзува до „стотка“ за 2,9 секунди, додека 200 км/ч забрзува после само 7,9 секунди. Максималната брзина на овој болид е преку 340 км/ч.

Како тоа изгледа во пракса погледнете во видеото: