Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Руско чудовиште на осум тркала: Ова возило не познава препреки! (видео)

Кога ќе ви затреба возило за возење по тешки и екстремни терени, потребно ви е вистинско off-road возило, односно теренец. Токму такво е „Авторос Шаман 8х8“, чудовишно возило дизајнирано за најлошите руски терени.

Ова возило го покренува 3-литарски турбо дизел мотор кој произведува 146 коњски сили.

Во ова возило возачот не се наоѓа ни на левата ни на десната страна, туку е позициониран во средина, што ви дава уште подобра контрола и чувство за време на возењето.