Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Мозаик

Возач на камион запрел за да спаси куче скитник, а тоа го однело во шума и му го покажало ова!

Ден Огради, возач на камион од Акрона, Охајо, возел по автопат кога забележал нешто необично покрај патот.

Кога се приближил, сфатил дека се работи за кученце кое изгледало изгубено. Возачот веднаш запрел како би го тргнал од патот.

Кога кучето го забележало почнало да лае. Потоа потрчало кон шумата.

Ден тргнал по него. Додека се одалечувале, кучето се враќало кон Ден и продолжувало со лаење. Ден сфатил дека кучето сака да го следи. Кога стигнале во шумата, било многу јасно поради зошто кучето така реагирало.

Под грмушките забележал зајак. Ја повикал организацијата Human Society of Summit County која веднаш ја споделила приказната на социјалните мрежи поради што станала вирална.

Членовите на оваа организација веднаш ги згрижиле животните и му се заблагодариле на Ден. Како што велат драго им е што постојат луѓе кои им помагаат на напуштени животни.

Уште една убава вест е што наредниот ден зајакот е вдомен. Ден во вистинско време се нашол на вистинско место и спасил две животни.