Секогаш во средиштето на збиднувањата...

(Видео) Кавги и турканици во „Лидл“ во Србија поради ниските цени на пилешкото месо

Социјалните мрежи денеска беа преплавени со фотографии и видео-снимки од отворањето на продавниците на „Лидл“ во Србија, а во една од нив речиси избувна и тепачка.

На порталот „Југмедија“ беше објавена видоео-снимка од отворањето на „Лидл” во Лесковац, на видеото мож да се забалежи дека како луѓето се караат и буткаат кој да земе повеќе пилиња, поради ниската цена.

„Лидл“ на денот на отварањето понуди акција за пилиња по цена од 120 динари за килограм, а во сите 16 отворени објекти имало вистинска борба за ова месо.

На снимката од Лесковац се слушаат расправии и викање, и во еден момент односите меѓу клиентите беа на работ на физичка пресметка.

Дека интересот е навистина голем може да се забележи и од другите видео-снимки кои излегоа по социјалните мрежи, на кој се гледа како луѓето ги тегнат кутии во кој е спакувано местото, во борба кој да земем повеќе.