Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Проверете ги сметките: Илјадници денари ќе легнат на трансакциските кај македонските граѓани, а еве и зошто

Сите компании мора да исплатат К-15.

Вработените во приватниот сектор, до крајот на годината ќе добијат регрес за годишен одмор попознат како К-15 во износ од минимални 9.610 денари.

Според податоците за движењето на нето/бруто платата по вработен, К-15 за оваа година ќе се движи од 9.610 денари (40 отсто од износот на просечната нето плата во последните три месеци) до 14.090 денари (40 отсто од износот на просечната бруто плата во последните три месеци).