Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Над сто хектари шума изгоре на Беласица

Во попладневните часови на вчерашниот ден било пријавено дека настанал пожар на планината Беласица на македонска територија, во правец на местото викано Тиха долина и местото викано Сарикаја, помеѓу селата Банско и Свидовица.

Во пожарот биле зафатени околу 105 хектари високо стеблеста шума, бука и бел бор.

Истиот бил локализиран во 17.40 часот од екипа на Територијалната противпожарна единица Струмица и работници на ПШС-Беласица. Увид ќе се врши во текот на денешниот ден.