Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Руската амбасада се огласи со реакција по повод написот за референдумот

Амбасадата на Русија во Македонија на својот твитер -профил реагира на насловната страница на британскиот весник „Гардијан“, кој пишуваше дека резултатот на референдумот во Македонија е уште една победа за Русија.

„Драг ‘Гардијан’ ( и другите западни мејнстрим-медиуми), со обвинувањето на Русија за неуспехот на референдумот во Македонија вие докажувате дека или ви недостига експертиза или намерно го потценувате македонскиот народ. Ни едното ни другото не е добро за вашата репутација“, напиша Амбасадата на Русија во Македонија.