10.8 C
Скопје
19. април 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
НАПРАВИ САМ

Трик за совршено месо кое се топи во уста: Пред печење направете го ова

Ако сакате месото веќе никогаш да не испадне суво и жилаво, пред термичка обработка задолжително ставете го да отстои во маринада.

Ви го препорачуваме овој сјаен рецепт!

Состојки: 1/2 шолја маслиново масло, 1/2 шолја пиво, 1 лажица мед, 1 лажица сол, 3 чешниња лук

Начин на подготовка:

Излупете го лукот и изгмечете го додека не стане кремаст. Во него додајте маслиново масло и пиво, а потоа и мед. Сè убаво измешајте.

Месото исечете го на парчиња и прелијте го со маринада. Оставете го да се маринира најмалку 3 часа, па дури потоа обработете го термички.

Спонзорирано: