Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Изгореа насади со сливи во атарот на селото Звегор

фото Pixabay

МВР информира дека вчера во 12,30 часот во Делчево, атар на сeлото Звегор, избувнал пожар на површина од околу два до три хектари, при што изгорела сува трева и насад со сливи.

Од страна на Територијалната противпожарна заштита Делчево во 14,25 часот пожарот бил изгаснат. Увид на местото на настанот ќе се врши во текот на денешниот ден.

Во тренд