Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Без струја делови на Бутел, Аеродром, Карпош, Кисела Вода и Сарај

Од „ЕВН Македонија“ АД е добиено известување дека денеска поради технички зафати во дистрибутивната мрежа, без електрична енергија ќе останат од 8.30 до 14.30 часот дел од улиците со броевите 52, 48 и 50, патот за селото Љубанци, улицата Радишанска, улицата 18, улицата 28, улицата Бутелска, улицата 20, улицата 46 и околината во општина Бутел. Во периодот од 9 до 11.30 часот струја ќе нема дел од улицата Блажо Орландиќ со броевите 2, 4 и 6 во општина Аеродром.

Без струја во периодот од 9 до 12 часот ќе биде дел од улицата Ванчо Мицков во општина Карпош, од 8.30 до 11 часот сите објекти во бивша „Стакларница“, НАС-ГАС, „БА компани“, сите мали и големи потрошувачи во склоп на „Стакларницата“, сите објекти на булеварот Борис Трајковски што се напојуваат од трафостаниците сопственост на бившата фабрика „Стакларница“ во општина Кисела Вода, а од 8.30 до 10 часот струја ќе немаат и дел од селата Раовиќ, Паничари и Ласкарци, дел од село Буковиќ во општина Сарај.

Во тренд…