Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Спасовски се сретна со Џенаро Каполуонго, проект-лидер на ИПА 2017

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, се сретна со Џенаро Каполуонго, проект-лидер на ИПА 2017-проектот „Сузбивање на сериозен криминал во Западен Балкан“, и амбасадорот на Република Италија, Карло Ромео.

На средбата се разговараше за резултатите постигнати од првата фаза на ИПА 2017-проектот „Сузбивање на сериозен криминал во Западен Балкан“, како и за втората имплементациска фаза на проектот „Борба против организираниот криминал: Меѓународна соработка во кривичната фаза“, која е предвидено да трае до 31.12.2019 година. Како имплементатор на активностите на овој проект е избрана Република Македонија.

Министерот за внатрешни работи, Спасовски, се заблагодари за досегашната успешната соработка помеѓу Министерствата за внатрешни работи на Република Македонија и Република Италија и го потенцира успешното спроведување на овој проект во рамките на ИПА, што ќе придонесе во борбата против организираниот криминал и корупција.