Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Направи Сам

(Видео) Ако имате ПВЦ прозори овој трик мора да го знаете – мајсторите сигурно не ви го кажале

ПВЦ столаријата е најчест избор, бидејќи лесно се инсталира, а и најдобро ја задржува температурата во домот. Но, при поставувањето мајсторите обично не ви кажуваат некои битни работи…

Поентата е што во различни временски периоди потребно е да го промените начинот на „одржување“ на прозорите.

Едноставно отворете го прозорот и пронајдете го шрафот на страната каде се наоѓа рачката, па подесете го помош на инбус клуч.

Шрафот кој се наоѓа од страната свртете го кон внатре, при што ја регулирате силата на потисок на прозорската рамка.

Кога мајсторите ги поставуваат прозорите, најчесто ги оставаат во „стандарден“, односно среден режим.

Ако не сте сигурни во кој режим се вашите прозори и врати, едноставно притиснете парче хартија со прозорската рамка.

Ако без проблем можете да го извадите, наместен е на летен режим, а ако се искине при вадењето тогаш е на зимски режим.

Не е пожелно да ги оставате вратите и прозорите на зимски режим цела година, бидејќи се оптеретува гумата на рамката и брзо се троши. Деталите погледнете ги во видеото.

Можеби ќе ве интересира

Летувалиште во Мексико нуди бесплатни хотели, оброци и влез во забавни паркови

CENTAR MKD

Топлото време, сепак, нема да го спречи ширењето на коронавирусот

CENTAR MKD

Значително зголемување на температурите во Македонија – Живата на термометарот деновиве и над 30 степени

CENTAR MKD