Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Еспресо 30, макијато 40 – Кога ќе ги погледнете овие цени во Преспа, веднаш ќе посакате да ја посетите

Преспанските плажи кои се уредени според највисоките стандарди се повеќе се полнат со гости деновиве, а во текот на август се очекува посетеноста да биде уште поголема, оценуваат туристичките работници од регионот, со оглед дека синоптичарите најавуваат подобрување на временските услови.

Деновиве екипата на Centar.mk беше на една од преспанските плажи на источното крајбрежје, а таму цените неверојатни.

Еспресо чини само 30 денари, а мало макијато 40. Половина литар Пелистерка изнесува 50 денари.

Цените горе-долу се слични на сите плажи покрај Преспанското езеро кои покрај што нудат одлична услуга, нудат и прекрасна храна во нивните ресторани.