Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ќе се изненадите: Ова се четирите најотровни животни на светот (Видео)

Science Insider објави видео на кое ги претстави четирите најотровни животни на светот, а сите четири живеат во Австралија.

Животните се избрани според јачината на отровот, дозата која ја внесуваат во човечкиот организам и брзината на дистрибуција.

Во видеото во прилог погледнете кои се тие животни. Ќе бидете изненадени!