Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Вработување

Вработете се во Влада – ова е најновиот оглас за вработување на 8 лица

Врз основа на член 22 став 1 алинеја 2, став 3, став 8, став 13 и став 14 од Законот за вработените во јавниот секгор(” СлужбенвесникнаРМ” бр. 27/2014, 199/2014 и 27/2016), член 22, член 23, член 24, член 25, член 26 и член 27 одЗаконотработните односи Службен весникна РМ” бр. 62/2005, 106/2008, 161/2008, 114/2009, 130/2009, 50/2010, 52/2010, 124/2010, 47/2011, 11/2012, 39/2012, 13/2013, 25/2013, 170/2013, 187/2013, 187/2013, 113/2014, 20/2015, 33/2015, 72/2105, 195/2015и27/2016), ПравилникотзасистематизацијанаработнитеместавоСлужбата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија бр. 0 1 -2270/3 од 29. 3. 20 1 8 година, Службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија објавува:

JABEH ОГЛАС БРОJ 04/2018
за вработување на работници поради привремено зголемен обем на работа во Службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија

Службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија поради привремено зголемен обем на работа, објавува jавен оглас за ангажирање на 35 лица на определено време, додека трае потребата на институцијата, a најдолго 1 година на следниве работни позиции:

1. Одговорен работник за финансиско материјално работење и пресметка на плата во Oдделението за сметководство и плаќања 1 извршител;
Потребни квалификации:
Образование: Високо – Економски науки, со работно искуство од најмалку 3 години;
Основна нето плата: 25.023,00 денари;

2. Готвач во Одделението за угостителство во Собрание, Влада, Клуб на органите на управата, Вили во Скопје и резиденцијалните објекти -2 извршители;
Потребни квалификации:
Образование: Средно туризам и угостителство, со работно искуство од најмалку 1 година во угостителство готвење;
Основна нето плата: 14.972,00 денари;

3. Одговорен келнер во Одделението за угостителство во Собрание, Влада, Клуб на органите на управата, Вили во Скопје и резиденцијалните објекти – 2 извршители;
Потребни квалификации:
Образование: Средно, со работно искуство од најмалку 1 година во угостителство;
Основна нето плата: 14.152,00 денари;

4. Келнер во Одделението за угостителство во Собрание, Влада, Клуб на органите на управата, Вили во Скопје и резиденцијалните објекти1 извршител;
Потребни квалификации:
Образование: Средно, со или без работно искуство;
Основна нето плата: 13.058,00 денари;

5. Работник за извршување на помошни работи во Одделението за угостителство во Собрание, Влада, Клуб на органите на управата, Вили во Скопје и резиденцијалните објекти – 1 извршител;
Потребни квалификации:
Образование: Основно, со или без работно искуство;
Основна нето плата: 1 2.019,00 денари;

6. КВ графички работник – Монтажеркопист во Одделението за печатење и за умножување на материјали – 1 извршител;
Потребни квалификации:
Образование: Средно, со или без работно искуство;
Основна нето плата: 12.374, 00 денари;

Кандидатите треба да ги приложат и следните документи:
Своерачно потпишана пријава со точна назнака со број и назив на работното место за кое конкурираат, со наведен контакт телефон и адреса наживење/ престојување;
Кратка биографија (CV);
Уверение/Свидетелство за завршено соодветно образование;
Доказ за работното искуство потребно за работното место;

Работното време изнесува 40 часа неделно, a распоредот на истото го утврдува работодавачот, кое може да биде организирано во смени, согласно потребите на работниот процес.

Јавниот оглас трае 5 (пет) работни дена од денот на објавувањето, сметајќи го и денот на објавување.
Пријавите да се достават до Службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија, адреса Плоштад “Пресвета Богородица” бр. 3, 1 000 Скопје, прекуАрхивата на Службата или преку пошта.
Пријавите што нема да бидат поднесени во утврдениот рок и пријавите што нема да ги содржат потребните документи, како и пријавите кои нема да бидат доставени на погоре утвредениот начин, ќе се сметаат за ненавремени, неуредни и некомплетни и нема да се разгледуваат.
На интервју ќе бидат повикани само кандидатите што ги исполнуваат условите.
Изборот на пријавените кандидати ќе се изврши во рокот пропишан во согласност со Законот за работни односи.
Служба за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија

Можеби ќе ве интересира…

  • Biznispro.com
  • Вести +
  • Жена
Ова се сите неработни денови за новогодишните и божикните празници во 2023 година

Со доаѓањето на крајот на старата 2022 година, многумина се прашуваат кои се неработните денови кои следат во декември и јануари со цел да си го испланираат слободното и празнично… Прочитај повеќе

Ковачевски до Мицкоски: Не е храборст да се криеш зад Апасиев и да бараш предвремени избори затоа што си уплашен

Христијан Мицкоски и Димитар Апасиев се совршена комбинација за хаос и деструкција, порача вечерва претседателот Димитар Ковачевски на граѓанската трибина „Силно и одлучно кон иднината“ во Куманово. Ковачевски истакна дека… Прочитај повеќе

Еве што се случува во телото на жената за време на ПМС: Хормоните се главни виновници за се

Најголема улога во женското репродуктивно здравје имаат хормоните кои регулираат голем број процеси во организмот. Така, под влијание на хормоните може да се забележат одредени појави во телото на жената… Прочитај повеќе