Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Веќе е утро, а надвор е пекол: Еве кави се моменталните температури во земјава

Последни измерени податоци од мрежа на автоматски метеоролошки станици.

0
ИМЕ ДЕН ВРЕМЕ ПРИТ ТЕМП ВЛАГ БРЗИН ПРАВЕЦ ДОЖД
————————- ———- —– —– —– —- —– —————– —–
Ѓуриште/Свети_Николе 10.08.2018 07:00 21.7 057 02.2 исток-југоисток 00.0
Ѓуриште/Свети_Николе 10.08.2018 08:00 23.1 054 02.5 исток 00.0
Ѓуриште/Свети_Николе 10.08.2018 09:00 24.0 051 02.8 исток 00.0
Јажинце 10.08.2018 07:00 23.1 / 00.0
Јажинце 10.08.2018 08:00 23.1 / 00.0
Јажинце 10.08.2018 09:00 24.1 / 00.0
Јасен 10.08.2018 07:00 18.1 079 02.0 североисток 00.0
Јасен 10.08.2018 08:00 19.8 075 03.1 исток-североисток 00.0
Јасен 10.08.2018 09:00 20.8 075 02.0 исток-североисток 00.0
Јасеново 10.08.2018 07:00 21.4 075 17.5 север-североисток
Јасеново 10.08.2018 08:00 26.9 067 17.7 север-североисток
Јасеново 10.08.2018 09:00 32.9 055 17.5 север-североисток
Берово 10.08.2018 07:00 18.5 081 00.6 запад 00.0
Берово 10.08.2018 08:00 21.6 066 01.3 запад 00.0
Берово 10.08.2018 09:00 23.7 051 01.3 северозапад 00.0
Битола 10.08.2018 07:00 тишина
Битола 10.08.2018 08:00 тишина
Битола 10.08.2018 09:00 тишина
Валандово 10.08.2018 07:00 1007 25.4 072 01.0 југ-југозапад 00.0
Валандово 10.08.2018 08:00 1007 27.9 062 01.1 југ-југоисток 00.0
Валандово 10.08.2018 09:00 1007 28.8 054 01.4 југоисток 00.0
Велес 10.08.2018 07:00 0993 23.0 072 00.5 запад 00.0
Велес 10.08.2018 08:00 0993 25.8 056 00.8 север-северозапад 00.0
Велес 10.08.2018 09:00 0993 27.5 055 01.2 север-североисток 00.0
Виница 10.08.2018 07:00 23.9 052 01.7 исток-југоисток 00.0
Виница 10.08.2018 08:00 26.6 043 01.7 исток 00.0
Виница 10.08.2018 09:00 28.1 042 02.0 исток-југоисток 00.0
Водоча/Струмица 10.08.2018 07:00 23.0 070 00.8 исток-југоисток 00.0
Водоча/Струмица 10.08.2018 08:00 25.1 064 01.2 југоисток 00.0
Водоча/Струмица 10.08.2018 09:00 26.9 059 01.2 исток-југоисток 00.0
Водоча_Брана 10.08.2018 07:00 23.6 / 00.0
Водоча_Брана 10.08.2018 08:00 26.5 / 00.0
Водоча_Брана 10.08.2018 09:00 27.1 / 00.0
Градско 10.08.2018 07:00 0997 24.5 059 01.9 север-североисток 00.0
Градско 10.08.2018 08:00 0997 26.4 055 01.0 североисток 00.0
Градско 10.08.2018 09:00 0997 27.7 052 01.5 исток 00.0
Иловица 10.08.2018 07:00 21.4 068 01.6 северозапад 00.0
Иловица 10.08.2018 08:00 22.1 073 01.1 северозапад 00.0
Иловица 10.08.2018 09:00 23.5 077 02.1 југ-југоисток 00.0
Кавадарци 10.08.2018 07:00 0991 23.8 066 00.9 северозапад 00.0
Кавадарци 10.08.2018 08:00 0992 26.3 058 01.4 север 00.0
Кавадарци 10.08.2018 09:00 0991 27.4 056 01.4 север-северозапад 00.0
Карго_аеродром/Штип 10.08.2018 07:00 0989 23.7 063 02.7 југоисток 00.0
Карго_аеродром/Штип 10.08.2018 08:00 0989 26.1 054 02.8 исток-југоисток 00.0
Карго_аеродром/Штип 10.08.2018 09:00 0988 28.3 048 02.1 југ-југоисток 00.0
Костурино/Струмица 10.08.2018 07:00 24.5 / 00.0
Костурино/Струмица 10.08.2018 08:00 26.0 / 00.0
Костурино/Струмица 10.08.2018 09:00 26.6 / 00.0
Кочани 10.08.2018 07:00 0981 23.5 057 02.2 исток-југоисток 00.0
Кочани 10.08.2018 08:00 0981 26.6 048 01.9 исток-југоисток 00.0
Кочани 10.08.2018 09:00 0981 28.0 045 03.5 исток-југоисток 00.0
Крива_Паланка 10.08.2018 07:00 0943 21.3 063 01.1 североисток 00.0
Крива_Паланка 10.08.2018 08:00 0943 23.4 059 01.0 исток-североисток 00.0
Крива_Паланка 10.08.2018 09:00 тишина
Крушево 10.08.2018 07:00 18.5 080 01.6 север-североисток 00.0
Крушево 10.08.2018 08:00 19.3 080 01.7 север 00.0
Крушево 10.08.2018 09:00 19.8 076 01.7 север 00.0
Лазарополе 10.08.2018 07:00 0874 17.3 082 00.9 исток 00.0
Лазарополе 10.08.2018 08:00 0874 19.3 073 00.8 запад-северозапад 00.0
Лазарополе 10.08.2018 09:00 0874 20.7 066 01.8 запад-северозапад 00.0
Маврови_Анови 10.08.2018 07:00 0879 18.7 079 00.5 југоисток 00.0
Маврови_Анови 10.08.2018 08:00 0880 21.2 073 01.4 југоисток 00.0
Маврови_Анови 10.08.2018 09:00 0880 22.3 070 02.1 исток-југоисток 00.0
Македонски_Брод 10.08.2018 07:00 16.4 097 01.0 север-североисток 00.0
Македонски_Брод 10.08.2018 08:00 18.3 095 01.6 североисток 00.0
Македонски_Брод 10.08.2018 09:00 23.6 070 01.8 североисток 00.0
Ново_Село/Струмица 10.08.2018 07:00 0987 21.8 082 00.3 исток-североисток 00.0
Ново_Село/Струмица 10.08.2018 08:00 0987 23.9 071 01.1 запад-северозапад 00.0
Ново_Село/Струмица 10.08.2018 09:00 0987 25.6 061 01.3 запад 00.0
Охрид 10.08.2018 07:00 0934 21.9 074 00.1 север 00.0
Охрид 10.08.2018 08:00 0935 24.3 068 00.2 југозапад 00.0
Охрид 10.08.2018 09:00 тишина
Пожар/Конче 10.08.2018 07:00 0905 19.2 076 02.5 југ 00.0
Пожар/Конче 10.08.2018 08:00 0905 19.8 077 02.2 југ 00.0
Пожар/Конче 10.08.2018 09:00 0906 20.6 073 02.1 југ 00.0
Пожаране/Гостивар 10.08.2018 07:00 21.8 085 00.8 исток 00.0
Пожаране/Гостивар 10.08.2018 08:00 23.8 070 01.0 исток-североисток 00.0
Пожаране/Гостивар 10.08.2018 09:00 24.0 068 02.4 исток-североисток 00.0
Пониква/Кочани 10.08.2018 07:00 16.9 077 01.7 исток-југоисток 00.0
Пониква/Кочани 10.08.2018 08:00 18.3 071 02.3 исток-југоисток 00.0
Пониква/Кочани 10.08.2018 09:00 18.5 065 01.0 исток 00.0
Попова_Шапка/Тетово 10.08.2018 07:00 0830 18.0 071 01.8 исток 00.0
Попова_Шапка/Тетово 10.08.2018 08:00 0830 16.1 090 01.8 југоисток 00.0
Попова_Шапка/Тетово 10.08.2018 09:00 0830 15.9 092 02.1 југ-југоисток 00.0
Радовиш 10.08.2018 07:00 0981 22.3 072 01.1 југоисток 00.0
Радовиш 10.08.2018 08:00 0981 24.5 066 01.1 југоисток 00.0
Радовиш 10.08.2018 09:00 0980 26.1 056 01.4 југоисток 00.0
Скопје/Гази_Баба 10.08.2018 07:00 23.3 070 00.6 југ-југоисток 00.0
Скопје/Гази_Баба 10.08.2018 08:00 26.0 057 00.9 југоисток 00.0
Скопје/Гази_Баба 10.08.2018 09:00 28.1 050 01.4 југ-југоисток 00.0
Скопје/Зајчев_Рид 10.08.2018 07:00 0985 22.6 073 00.7 југ 00.0
Скопје/Зајчев_Рид 10.08.2018 08:00 0986 25.3 059 01.7 исток-југоисток 00.0
Скопје/Зајчев_Рид 10.08.2018 09:00 0986 27.0 050 01.7 исток-југоисток 00.0
Скопје/Карпош 10.08.2018 07:00 22.8 072 01.1 север-северозапад 00.0
Скопје/Карпош 10.08.2018 08:00 25.4 061 01.0 исток-југоисток 00.0
Скопје/Карпош 10.08.2018 09:00 27.9 050 01.4 исток-југоисток 00.0
Сливово 10.08.2018 07:00 16.8 089 / 00.0
Сливово 10.08.2018 08:00 21.2 075 / 00.0
Сливово 10.08.2018 09:00 24.6 061 / 00.0
Струмица 10.08.2018 07:00 0995 22.3 076 00.9 североисток 00.0
Струмица 10.08.2018 08:00 0995 24.5 069 01.1 север 00.0
Струмица 10.08.2018 09:00 0995 26.7 056 02.0 исток 00.0
Суви_Лаки/Берово 10.08.2018 07:00 18.0 / 00.0
Суви_Лаки/Берово 10.08.2018 08:00 20.4 / 00.0
Суви_Лаки/Берово 10.08.2018 09:00 24.4 / 00.0
Тетово 10.08.2018 07:00 0968 22.4 068 00.6 југоисток 00.0
Тетово 10.08.2018 08:00 0969 24.8 061 00.6 североисток 00.0
Тетово 10.08.2018 09:00 0969 26.3 057 01.8 север-североисток 00.0
Тополчани 10.08.2018 07:00 21.0 070 00.8 исток 00.0
Тополчани 10.08.2018 08:00 21.3 067 01.8 југозапад 00.0
Тополчани 10.08.2018 09:00 23.2 058 02.1 југ-југозапад 00.0
Штип 10.08.2018 07:00 0984 21.9 065 01.1 север-северозапад 00.0
Штип 10.08.2018 08:00 0984 25.0 056 01.5 север-северозапад 00.0
Штип 10.08.2018 09:00 0983 28.3 046 01.9 исток 00.0

Во тренд…