Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски, оствари средба во неговиот работен кабинет со Стефан Дамчевски

Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски, оствари средба во неговиот работен кабинет со Стефан Дамчевски од Демир Хисар, ученик во приватното средно училиште „Јахја Ќемал“, Струга, кој е добитник на бронзен медал кој му беше доделен на крајот од беспрекорно организираната, јубилејна, 50-та Интернационална олимпијада по хемија. Во конкуренција од 76 земји од целиот свет и точно 300 натпреварувачи, Стефан успеа да се вброи меѓу освојувачите на бронзени медали.

Стојановски му честиташе за големиот постигнат резултат и освоениот медал на Меѓународното натпреварување. Му посака многу успех и во понатамошните натпреварувања, а во рамките на можностите, приоритет на Локалната самоуправа е посветеноста, поддршка и помагање на сите талентирани ученици од нашиот крај, за поголема мотивираност и развој на образовни мерки за знаењата, потенцираше градоначалникот.

Фотографија на Општина Демир Хисар.

Фотографија на Општина Демир Хисар.

Фотографија на Општина Демир Хисар.

Фотографија на Општина Демир Хисар.

Фотографија на Општина Демир Хисар.

Фотографија на Општина Демир Хисар.

Фотографија на Општина Демир Хисар.

Во тренд…