Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Левица со уште еден неочекуван потег: Еве за што се работи

izbori

Политичката партија Левица најави дека ќе поднесе иницијатива до Уставниот суд, со која се бара поништување на Одлуката за распишување на референдум донесена од страна на Собранието.

„Нашиот Правен сектор смета дека постојат сериозни формалноправни и материјалноправни причини за оспорување на наведената одлука како противуставна и противзаконита, бидејќи истата не е во согласност со Уставот на РМ, Законот за референдум и другите облици на непосредно изјаснување на граѓаните, како и со воспоставените европски стандарди и добри референдумски практики утврдени од страна на Венецијанската комисија“, се вели во најавата на Левица.

Од партијата додаваат дека подетални наводи од содржината на претставката ќе бидат објаснети утре на прес-конференција.

Во тренд…