Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Силен земјотрес го тресе овој облакодер- вакво нешто немате видено (Видео)

Земјотрес или потрес настанува за време на поместување на тектонските плочи, движење на Земјината кора или појава на удари, а последицата е тресење на Земјината кора поради ослободување на голема енергија.

Најголемиот број земјотреси се поврзани со границата на литосферните плочи, а земјата во која се случуваат најмногу потреси во текот на годината е Јапонија.

Всушност тоа е причина за јапонските инжињери да креираат згради отпорни на земјотреси за да се избегнат големите катастрофи.

Во наредното видео погледнете што се случува со јапонските облакодери кога удира појак земјотрес…

Во тренд…