Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Научниците на Марс откриле езеро со течна вода

Научниците на Марс откриле докази за постоење течна вода, пишува Би-Би-Си.

Можното езеро се наоѓа под јужната поларна ледена капа на Црвената планета, а е со промер од околу 20 километри.

Претходните истражувања откриле можни знаци за постоење течна вода на површината на Марс, но ова е прв знак за постоењето вода на оваа планета.