Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Кога ќе видите какви оружја поседуваат Русите, ќе се фатите за глава (Видео)

Иако Русија денес можеби не се смета за толку голема воена сила како некогаш, откако Владимир Путин 2012 година повторно беше избран за претседател на таа држава, руските вооружени сили забележуваат значителен напредок.

Војската е поделена на помал број но подинамични бригади, при што акцент е ставен на новите технологии, а не на грубата физичка сила.

Русија го има четвртиот по големина воен буџет на светот во износ од 66,4 милијарди долари, веднаш после САД, Кина и Саудиска Арабија.

Во продолжение погледнете ги 10-те најстрашни оружја кои ги поседуваат Русите…