Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Прогласена е вонредна состојба, граѓаните ги напуштаат домовите: Силно невреме со голема брзина се движи кон Флорида

Невремето наречено Алберто се движи кон Флорида. Гувернерот Рик Скот денеска прогласил вонредна состојба во зоната 67 во оваа сојузна американска држава.

Властите на Флорида ги замолиле граѓаните ова силно невреме да го разберат многу сериозно.