Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Мозаик

Кога ја погледнале фотографијата ќе паднеле во несвест: Што е тоа што од грмушките ги набљудува овие момчиња?!

Група млади извидници од Белгија на Фејсбук споделиле фотографија од која ќе ве фати страв. Имено, на таа слика зад едно момче може да се види прилично необична фигура, чудно суштество, за кое засега не се знае ништо.

Експертите потврдиле дека на извидниците може да им се верува на зборот и дека фотографијата не е обработувана, но нагласиле дека ова е само уште еден фантастичен пример на пареидолија.

Според нивното мислење зад грбот на тоа момче не стои никој, туку сончевата светлина така паднала на лисјата поради што нашите мозоци во грмушките гледаат фигура.