Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Мозаик

Видео: Требаше да биде новиот Париз, но стана град на духови…

Ова место во Кина е изградено како копија на Париз, а идејата била да стане вистинска туристичка атракција, но станало вистинско фијаско. Во него нема луѓе, а првобитната идеја била градот да стане дом за 10.000 жители.

Во овој град моментално живеат околу 2.000 луѓе.

Инаку, ова не е единствен град во Кина кој е наречен „град на духови“. Се проценува дека постојат над 60 милиони станови без станари во околу 200 празни градови.