10.8 C
Скопје
3. декември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Само во Кина: Израснала џиновска печурка од десет килограми!

Сан Гуофенг, уметник од Кина пронашол џиновска печурка, со големина на чадор и ја споделил таа радост на интернет.

Гуофенг пребарувал низ фармите во Кина брарајќи на гигантски дрва, кога налетал на фармер кој ја продавал оваа огромна печурка. Воодушевено ја купил печурката долга три метра и тешка речиси десет килограми.

Оваа печурка се нарекува „ганодерма“, се користи во кинеската медицина, жилава е и има вкус како да јадете дрво.

Погледнете го ова чудо: