Следниот пат пред да нарачате Мохито или точено пиво, размислете уште еднаш. Њујоршкиот комичар и келнер Тим Дун открил пет пијалаци кои, според неговото искуство, не би требало да ги нарачувате во кафуле.
Мохито
Воглавно ќе добиете лоши и неквалитетни состојки како засушена мента и расипана лимета. Наместо Мохито, нарачајте Бакарди и газиран пијалак.
Точено пиво
Како што открива, машините за точење воглавно се полни со бактерии и речиси никогаш не се чистат.
Коктели со млеко
Популарен пијалак во американските барови е „White Russian“ коктелот за кој вели никако да не го нарачувате бидејќи воглавно користат млеко со истечен рок на траење.
Вино
Не е правило, но вината на куќата воглавно се суперевтини и со лош квалитет. Заобиколете ги овие вина и почастете се со врвно вино во бар со винска карта.
Било што замрзнато
Мраз избегнувајте како и останати смрзнати коцки кои се додаваат во коктелите, бидејќи ледоматите се навистина нечисти.