Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Министерството за култура ја објави последната верзија на нацрт-стратегијата за културен развој

Министерството за култура на својата интернет-страница ја објави последната верзија на нацрт-стратегија за културен развој 2018-2022 во оваа неофицијална форма, со цел таа да биде што побргу достапна до јавноста и сите заинтересирани.
Последната верзија на нацрт-стратегијата е подготвена од страна на работната група формирана во Министерството за изготвување на стратегијата за културен развој 2018-2022 година, а таа ги вклучува прифатените предлози од првиот и вториот круг на јавната расправа по текстот, како и предлозите испратени од засегнатите страни, информираат од Министерството за култура.
Јавната презентација на нацрт-стратегијата пред таа и официјално да се поднесе на усвојување до Владата на Република Македонија, а потоа и до Собранието на РМ, ќе се одржи на 27 декември 2017 со почеток во 11 часот во Музејот за современата уметност во Скопје.

Добивајте Meteocentar точна временска прогноза на Вашиот Фејсбук

Во тренд…