10.8 C
Скопје
3. декември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Американска реклама за Југославија: Силна земја полна со убави жени

„Дали е тоа Грција? Дали е тоа Турција, Австрија, Швајцарија или Рим?“, вака започнува американскиот филм, кој е реклама на компанијата Пан Ам за летови кон Југославија.

„Белград е главен град, а Загреб втор по големина, Сараево, Дубровник… Се` ова и повеќе за земјата која е стара колку и Троја“, се говори во видеото кое настанало 1964 година.

Југославија била единствената комунистичка држава во која летала компанијата Пан Ам за време на Студената војна, што укажува на тоа колку тогашната држава била значајна.

Југославија е опишана како силна, моќна и полна со убави жени…

Погледнете го видеото и споделете со пријателите: