26.8 C
Скопје
13. април 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Ништо не ви оди од рака? Можеби ова е причината!

Знаевте ли дека огледалата го рефлектираат изразот на она што се наоѓа во непосредна близина? Затоа, пред да се одлучите дома да поставите огледало, прочитајте го ова.
Според Фенг шуи, огледалата не треба да се сместени во позиција од каде директно ќе ја рефлектираат влезната врата на домот, бидејќи на тој начин ќе излезе целата позитивна енергија од домот.
Огледала не се поставуваат ниту во позиција која ќе создаде одраз на вратата од тоалетот или кујната. Огледалото не треба да рефлектира канта за отпадоци, неред или нечистотија.
Огледалото, исто така, не треба да се наоѓа во јужниот дел од домот.
Огледалото, слободно поставете го во трпезарискиот дел од домот каде ќе создава одраз на храната и ќе донесе благосостојба, а може да се стави во помали простории како што е ходникот.
Спонзорирано: