13.8 C
Скопје
30. мај 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИКЉУБОВ И СЕКС

Нема да верувате што е клучно за супер-силна ерекција!

Мажи, сончајте се! Иако овој совет ќе ви звучи потполно банално, ако не сакате никогаш да потфрлите во кревет, неопходно е секој ден да шетате дваесетина минути и да ги изложите барем рацете и лицето на дневна светлина.
Најновото италијанско истражување покажува дека ниското ниво на сончевиот витамин, витаминот Д, може значително да го зголеми ризикот од еректилна дисфункција.
Истражувачите тестирале 143 мажи со различен степен на проблем со потенцијата и откриле дека половина од нив имаат недостиг на витамин Д, а дека дури секој петти имал доволно ниво на овој витамин.
Недостигот на витаминот Д може да поттикне производство на супероксидни јони, кои го оштетуваат азот-диоксидот, молекул кој помага крвните садови исправно да функционираат.