19.8 C
Скопје
28. мај 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
фото Pixabay / илустрација
БИЗНИС

Награда за претприемач на годината

На традиционалната манифестација „Претприемач на годината“ денеска во Скопје ќе бидат доделени наградите за најуспешните претприемачи од микро и мали претпријатија за 2017 година. На манифестацијата ќе се обрати и министерот за економија, Крешник Бектеши.
Организатори на манифестацијата, што се одржува 11. пат, се Сојузот на стопанските комори (ССК), Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) и Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ), а коорганизатор е Националниот центар за развој на иновациите и претприемачкото учење (НЦРИПУ).