Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Мозаик

Со месеци собирале пластични шишиња: Луѓето ги исмејувале, но кога виделе што направиле со нив, сите се засрамиле (Видео)

Она што овие луѓе успеале да го направат е навистина за секаква пофалба.

Сите знаеме дека за разградување на пластика по природен пат, потребно е да поминат многу години, и тоа повеќе од 300, што е навистина долг процес.

Овие луѓе не можеле повеќе да гледаат како нивната околина се уништува поради сите тие пластични шишиња кои секојдневно се фрлаат во природата.

Погледнете што направиле и споделете со пријателите…