24.8 C
Скопје
27. септември 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Мозаик

Само неколку луѓе на светот ја имаат „линијата на животот“ на раката: Дали сте меѓу нив?

Постои теорија дека луѓето кои имаат паралелен склад на „линијата на животот“ на дланката, се неверојатно среќни. Невољи и несреќи никогаш не им се случиле, а среќата не ги напушта во животот.
Такви линии на дланката се прилично ретки. Тие се нарекуваат и „ангелски линии“. Тоа значи дека лицето, според верувањата, е под посебна заштита на виша сила.
Наводно, луѓето кои ја имаат оваа линија на дланката и се исклучително среќни.